TRANSLATE THE BLOG

måndag 23 mars 2015

Havrescones med äpple

Här kommer receptet på de naturligt glutenfria (använd glutenfri havre om du är väldigt känslig) och veganska scones jag bakade till vårt afternoon tea förra helgen! På bilderna äter jag några till frukost med min hemmagjorda blåbärssylt och de andra med mandelsmör samt skivad banan.


Havrescones med äpple

200 gram havremjöl (5,5 dl havregryn mixade till mjöl eller 3,5 dl havremjöl)
150 gram bovetemjöl (2,5 dl)
3 msk potatismjöl
1 tsk bikarbonat
1 tsk himalayasalt
75 gram smör kokosolja
4 msk tahini
2,5 dl yoghurt
2 äpplen

GÖR SÅHÄR: Sätt ugnen på 225 grader. Mixa havregrynen om du inte använder färdigt havremjöl. Blanda alla torra ingredienser i en bunke. Arbeta först in kokosoljan i det torra tills den är väl fördelad. Blanda sedan i resten och knåda igenom degen. Forma 8 st små scones och lägg dem på plåten. Grädda i ca 15 minuter. Ät dem med ditt favoritpålägg! Jag hade som sagt mandelsmör/banan och smör/blåbärssylt. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Pin it