Ärtbiffar med vitkålssallad (ca 20 st)
500 gram ekologiska gula ärtor (torra)4 st medelstora morötter
1 gul lök
3 vitlöksklyftor
1 tsk muskot
1 tsk spiskummin
1 tsk koriander
1 msk bakpulver, kan uteslutas
1 tsk havssallt
1/2 vitkålshuvud
Dijonsenap
Olja
Svartpeppar
Havssalt
- Lägg ärtorna i blöt i minst 10 timmar.
- Sätt ugnen på 225 grader. Riv morötterna och hacka löken.
- Mixa alla ingredienser i en matbredare till en smet. Du kan behöva stanna och peta ned lite från kanterna någon gång. Forma platta biffar med händerna och fördela på en plåt med bakplåtspapper.
- Grädda mitt i ugnen 15-20 min. Strimla under tiden vitkål och blanda ihop med olja, senap och kryddor efter smak. Servera biffarna varma med salladen.
Mmm...got, gott! Jag älskar olika veggo-biffar med! ;)
SvaraRaderaMåste testa med gula ärtor också! Tack för gott tips!
Kram kram
//Lana
Hur kan man inte älska dem ;) Ja det är super!
RaderaHa en bra dag, kramar!
Ser supergoda ut!
SvaraRaderaDet är dem också :D!
Radera