TRANSLATE THE BLOG

tisdag 13 januari 2015

Ärtbiffar

Haha ni måste tro att jag är veggobiff-galen. Well I might be... De här biffarna är gjorda på blötlagda gula ärtor och för er som inte visste det så har faktiskt gula ärtor ganska bra näringsinnehåll. Hela 22 gram protein per 100 gram. Kikärtor brukar ligga kring 20 gram protein och ägg på ca 12 gram. Ekologiska gula ärtor är faktiskt otroligt billigt också, plus att de odlas i Sverige. Kan det bli bättre liksom?


Ärtbiffar med vitkålssallad (ca 20 st)

500 gram ekologiska gula ärtor (torra)
4 st medelstora morötter
1 gul lök
3 vitlöksklyftor
1 tsk muskot
1 tsk spiskummin
1 tsk koriander
1 msk bakpulver, kan uteslutas
1 tsk havssallt

1/2 vitkålshuvud
Dijonsenap
Olja
Svartpeppar
Havssalt
  1. Lägg ärtorna i blöt i minst 10 timmar.
  2. Sätt ugnen på 225 grader. Riv morötterna och hacka löken. 
  3. Mixa alla ingredienser i en matbredare till en smet. Du kan behöva stanna och peta ned lite från kanterna någon gång. Forma platta biffar med händerna och fördela på en plåt med bakplåtspapper.
  4. Grädda mitt i ugnen 15-20 min. Strimla under tiden vitkål och blanda ihop med olja, senap och kryddor efter smak. Servera biffarna varma med salladen.

4 kommentarer:

  1. Mmm...got, gott! Jag älskar olika veggo-biffar med! ;)
    Måste testa med gula ärtor också! Tack för gott tips!
    Kram kram
    //Lana

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hur kan man inte älska dem ;) Ja det är super!
      Ha en bra dag, kramar!

      Radera

Pin it