TRANSLATE THE BLOG

fredag 9 januari 2015

Mejerifri yoghurt

Idag fyller min älskade Oskar år! Han sitter nu framför mig, försöker tentaplugga och knaprar på Reese´s peanut butter cups som fanns i hans morgonpaket. Ja det är de som finns i Ben & Jerry's Peanut Butter Cup. Det har nämligen öppnat en ny butik i Örebro som heter "The English shop" som har massa roliga livsmedel, baksaker och såklart mycket godis. Om en stund ska han få en napoleonbakelse (som är hans favorit) som jag har specialbeställt från vårt bageri eftersom det är helt omöjligt att få tag på annars. Jag är ingen mat-hitler här hemma som tvingar honom att äta som mig, Oskar får äta det han vill. Eller oftast i alla fall. Speciellt idag på hans födelsedag!

Jag började i alla fall min dag på ett lite annorlunda sätt med en raw yoghurt. Det är perfekt att mixa ihop om du har en avokado som är på väg att bli övermogen. Jag toppade yoghurten med lite gojibär och hampafrön. Ja alltså, Oskar åt såklart också frukost (två ägg och en banan) innan han började äta godis. Lite pli har jag på honom. Oftast.


Recept: AVOKADO- & BANANYOGHURT

1 portion

DU BEHÖVER:
1 eko-banan
1 eko-avokado
1 msk växtmjölk
Valfritt: carob/kakao, vanilj, kanel osv (jag kör oftast naturell när jag äter hemma men brukar "smaksätta" den med kakao och carob när jag ska ha med mig den för den blir så brun och tråkig i färgen om man inte äter den direkt). 

GÖR SÅHÄR:
Mixa ihop allting till en len kräm. Toppa med granola, frukt, nötter eller gojibär och njut av en fantastiskt frukost eller mellanmål.

4 kommentarer:

 1. Vilken härlig yoghurt! en väldigt bra start på dagen :)

  SvaraRadera
 2. Det är verkligen så gott med avokado och banan! Jag brukar också tillsätta bär, så blir det ännu godare! :)
  Ha en toppen helg!
  Kram kram
  //Lana

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vilket toppentips!! Det ska jag prova :)
   Detsamma, kram!

   Radera

Pin it