TRANSLATE THE BLOG

söndag 2 november 2014

Söndagsfrukost

Söndagsfrukost = sconesfrukost! Det här receptet baserar jag på utifrån hur stor bananen är, det är därför jag har angivit mängderna i ml och gram. Då är det lätt att justera utifrån vad bananen väger! 100 gram är typ en banan av lite mindre modell.

Ekologiska bananer är ett måste, det är inte ett alternativ! Arbetare på konventionella bananplantager drabbas av saker som nervskador och sterilitet på grund av de starka bekämpningsmedel som används. Dessutom har man hittat stora mängder kemikalier och bekämpningsmedel i icke-ekologiska bananer ute på marknaden. Så välj ekologiska bananer - för arbetarnas skull och för din egen hälsa.


Recept: BANAN- och BLÅBÄRSSCONES

(6 st)

DU BEHÖVER:
100 gram banan (utan skalet)
50 gram havregryn (eller boveteflingor)
50 gram mandelmjöl
50 gram krossade linfrön
50 ml vatten/växtbaserad mjölk
50 gram frysta blåbär

GÖR SÅHÄR: Sätt ugnen på 225 grader. Mosa bananen med en gaffel i en liten skål. Blanda ihop alla torra ingredienser i en separat skål och tillsätt sedan bananmos och vatten. Blanda ihop allting till en klibbig deg. Rör till sist i blåbären, desto mer du blandar nu, desto blåare blir degen. Forma 6 st bollar som du plattar ut på ett bakplåtspapper eller en olja plåt. Grädda i mitten av ugnen i 20-25 minuter.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Pin it