TRANSLATE THE BLOG

söndag 16 november 2014

Knäckebröd

Fröknäcken i all ära men ibland kan det vara gott med ett knäckebröd som inte är så mastigt och som har en konsistens som liknar mer ett vanligt knäckebröd. Om man mixar havregryn till mjöl får man ett jättebra bindemedel och genom att även tillsätta lite chiafrön till degen så håller dessa knäckebröd ihop jättefint. Du kan variera fröna eller nötterna, jag använde solroskärnor, sesamfrön, pumpakärnor och linfrön. Någon gång hade jag bara solroskärnor i vet jag och det gick jättebra.


Recept: HAVREKNÄCKE

1 plåt

DU BEHÖVER:
100 gram havregryn
150 gram nötter/frön
1 msk chiafrön
1 dl vatten
1 tsk havssalt
Ev: 1 tsk brödkryddor (anis, fänkål, kummin)

GÖR SÅHÄR: Rör ihop chiafrön och vatten i en liten skål. Sätt på ugnen på 175 grader. Mixa havregryn och nötter/frön till ett grovt mjöl. Rör ned chiablandningen, salt och eventuella kryddor och arbeta ihop allting till en fast deg. Kavla ut degen tunt mellan två bakplåtspapper. Skär i bitar med en pizzaskärare/kniv. Grädda i ugnen i ca 15 min. Stäng av ugnen och låt kexen svalna i ugnen med luckan på glänt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Pin it