TRANSLATE THE BLOG

torsdag 27 november 2014

Fikonmarmelad med portvin

Den här marmeladen är perfekt att ge bort och superenkel att göra - bara två ingredienser. Den passar fint på ostbrickan eller som gå-bort-present istället för en blomma. Jag och Oskar var på middag hos en kursare för två veckor sedan och då gjorde jag denna och hade med! Den är inte så söt så om du vill kan du givetvis söta den med till exempel kokossocker, agave eller honung!

Recept: FIKONMARMELAD

1 burk 

DU BEHÖVER:
100 gram ekologiska torkade fikon
1,5 dl portvin

GÖR SÅHÄR: Klipp bort de hårda stjälkarna från fikonen. Koka upp portvin och fikon och låt det puttra lätt i ca 5 min. Låt svalna något. Mixa med stavmixer till en slät marmelad. Låt svalna helt. Fördela i glasburkar och förvara i kyl.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Pin it