TRANSLATE THE BLOG

måndag 6 oktober 2014

Veganpålägg på smörgåsen

Det här med pålägg kan vara trixigt när man äter en mjölkfri kost. Nötsmör i all ära men ibland är man sugen på någonting annat. Här är ett superenkelt och plånboksvänligt veganskt morotspålägg som jag brukar göra! Jättegott på mitt fröbröd som du hittar recept på här. Äter det just nu som mellanmål på två riskakor i väntan på att Oskar ska komma hem från skolan.

Njut av ett miljöschysst och gott pålägg på knäckebrödet eller smörgåsen!

Morotspastej

300-400 gram ekologiska svenska morötter
1 dl ekologiska solrosfrön
1 msk ekologisk tahini (sesampasta)
Örtsalt
Svartpeppar
Paprika/chilikrydda
  1. Skär morötterna i bitar och koka dem i saltat vatten i ca 10 min. Häll av vattnet och låt dem svalna en aning. 
  2. Kör alla ingredienser i matbredaren i några minuter. Sleva upp pastejen i en valfri lufttät burk med lock och förvara i kylen. Om du inte äter upp så mycket kan du fördela i två mindre burkar och frysa in den ena så länge.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Pin it