TRANSLATE THE BLOG

fredag 17 oktober 2014

Aubergineröra - Baba ganoush

Jag fullkomligt älskar röror verkligen. Både att doppa grönsaker i eller ha som en sås till veggobiffarna. Igår var min kompis Joanna över på middag och då åt vi ärtbiffar, ugnsrostade grönsaker, aioli och den här röran. Den är supergod och passar de som äter veganskt, lchf eller enligt paleo - kanonbra! Det är ursprungligen en rätt från mellanöstern och äts traditionellt ihop med olika meze (smårätter). Det här är min variant på den:


Recept: Baba Ganoush

1 Liten burk

DU BEHÖVER:
2 aubergine (ca 600 gram)
1 stor eller 2 små vitlöksklyftor
Saften från 1 halv citron
1/2 tsk torkad / 1 msk hackad färsk persilja eller koriander
1 tsk spiskummin
1 msk tahini
1 msk olivolja
Havssalt

GÖR SÅHÄR: Sätt ugnen på 225 grader. Dela aubergine i halvor och lägg dem i en ugnsform med snittytan uppåt. Ställ in i mitten av ugnen i ca 40 min. Ta ut dem när de har fått fin färg och vätskar lite. När de har svalnat så att du kan ta i dem men de inte är helt kalla drar du av skalet och lägger själva köttet i en skål. Börja med att mixa aubergine lite grann. Tillsätt sedan övriga ingredienser och mixa allting slätt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Pin it