TRANSLATE THE BLOG

söndag 12 oktober 2014

Stekpannebröd

Jag och Oskar fick ett jättesug efter Cornbread och Bruna bönor häromdagen så då blev jag tvungen att experimentera fram ett recept på ett glutenfritt cornbread lite snabbt. Jag blev faktiskt väldigt nöjd med resultatet. Det blev ett saftigt och gott bröd som passar att doppa i soppan, till bönorna eller på buffébordet.


Recept: Cornbread

DU BEHÖVER:
2 dl majsmjöl
2 dl polenta
2 tsk bakpulver
1 tsk havssalt
2 ägg
4 dl växtbaserad mjölk (havre, mandel, ris, kokos)
2 msk smält kokosolja ("smaklös")
1 msk honung

GÖR SÅHÄR: Sätt ugnen på 225 grader. Blanda alla torra ingredienser i en bunke med en gaffel. Knäck och vispa upp äggen i en annan bunke. Tillsätt honung, mjölk och kokosolja och vispa ihop. Hälls sedan de torra ingredienserna i bunken med de blöta och blanda ihop allting väl. Smörj en stekpanna i gjutjärn med lite fett och häll i smeten. Grädda i 25 min i mitten av ugnen. Låt brödet svalna och skär sedan upp det i små tårtbitar. Servera med en chili eller bruna bönor.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Pin it