TRANSLATE THE BLOG

måndag 27 oktober 2014

Veganvänlig, "gräddfil" eller "cream cheese"

En busenkel helt raw och vegansk gräddfil/sås. Den fungerar lika bra till vegetariska biffarna som till tacomyset på fredagar. Det här är ett basrecept som enkelt kan smaksättas. Du kan till exempel pressa ner 1-2 vitlöksklyftor eller hacka ned lite chili och pressa i lite lime eller bara äta den som den är.

Recept: RÅ GRÄDDFIL

DU BEHÖVER:
120 gram cashewnötter
Vatten till blötläggning
1 msk äppelcidervinäger
1/2 dl vatten

GÖR SÅHÄR:
Lägg cashewnötterna i blöt i minst en timme (gärna två-fyra timmar). Häll av blötläggningsvattnet och mixa till en slät kräm med äppelcidervinäger och vatten. Förvara i lufttät burk i kylen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Pin it