Igår när Oskar förberedde sin presentation av hans uppsats och jag satt djupt nerdyken i mina böcker passade det oss därför perfekt att köpa biffar från Ekko Gourmet och äta tillsammans med en härlig asiatisk glasnudelsallad. Under vinterhalvåret vill jag mest äta grytor och soppor hela tiden och nu när det börjar bli varmt blir jag istället sugen på kall mat och olika sallader. Den här nudelsalladen är syrlig, fräsch och har lite sting. Tillsammans med jordnötsbiffarna blev det en superhärlig middag som vi slängde ihop på typ 10 minuter. Nu är det näst sista dagen före den här mördartentan så jag ska strax börja plugga (ska äta en härlig frukost och dricka en stor kopp kaffe först). Vi ses på andra sidan!
Asiatisk glasnudelsallad
Glasnudlar eller sjögräsnudlar2 Paprikor (gärna en gul och en röd)
Sockerärtor
2 Avokado
Några morötter
Böngroddar
2 Limefrukter (saften)
1 chilifrukt
En skvätt tamari (glutenfri soja)
En skvätt sesamolja
En gnutta agave
Salt, svartpeppar
Eventuellt: Sesamfrön, färsk/torkad ingefära, rostade jordnötter/cashewnötter, färsk/torkad koriander
- Tillaga glasnudlarna eller skölj sjögräsnudlarna enligt anvisning.
- Strimla paprika, sockerärtor, avokado och morötter i långa, tunna stavar. Lägg i en stor skål.
- Hacka chilifrukt fint och blanda med de strimlade grönsakerna och häll i böngroddarna. Häll i limesaft, olja, soja och krydda efter behag. Blanda ordentligt och servera med jordnötsbiffar (eller några andra biffar/bönor).
I am extremely impressed along with your writing abilities, Thanks for this great share.
SvaraRaderaThank you very much =)
RaderaVilket fint inlägg, stort tack för det!!!! =)
SvaraRadera/Tim
Tack själva =)!
Radera