TRANSLATE THE BLOG

tisdag 30 juni 2015

Regnbågssallad

Jag älskar att äta många färger och jag älskar grönsaker och sallad. Jag älskar också att äta olika konsistenser och former. En sallad behöver inte vara tråkig, eller hur? Den här lätta salladen kan ätas som tillbehör till något annat, som en enklare lunch eller frukost eller som ett mellanmål. Du kan också göra den matigare och mer mättande som en egen måltid genom att ösa på med frön och nötter för fett, protein och mättnad.

 

RAW REGNBÅGSSALLAD

1 morot
1/2 paprika (jag använde 1/4 gul och 1/4 röd)
1 avokado
En näve bladspenat eller ruccola
Ett knippe broccoli
En näve Sesamfrön eller solroskärnor
Några klyftor citron eller lime
Örtsalt

GÖR SÅHÄR: Om du har en spiralizer, använd den till moroten, annars kan du bara hyvla den tunt med en osthyvel/mandolin. Skär paprikan i småbitar, skala avokadon och skiva den tunt. Skär broccolin i munsbitar (även stammen är supergod). Fördela de skurna grönsakerna och avokadon på tallriken samt lite gröna blad. Pressa citron/lime över salladstallriken och strö över lite frön. Häll eventuellt på någon olivolja eller balsamvinäger. Toppa med lite örtsalt.

TIPS: Om du vill att broccolin / morötterna ska bli lite mjukare kan du lägga dem färdigskurna i en skål med vatten i 5 minuter. Häll av dem i ett durkslag och fördela på tallriken.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Pin it