TRANSLATE THE BLOG

måndag 1 juni 2015

Asiatisk sallad med jordnötsbiffar

Ibland har en inte riktigt tid eller lust att stå i köket flera timmar utan vill göra det lite enkelt för sig. Till exempel när en är stressad inför sin stora terminstenta. Lägligt nog fick jag chansen att prova Ekko Gourmets produkter och valde att prova deras jordnötsbiffar. De är ett svenskt företag som vill göra nyttig och smakrik mat. Alla deras produkter är helt veganska, sojafria och deras biffar och falafel (som finns i frysdisken) är även glutenfria. De produceras i Sverige och strävar efter att ha så mycket ekologiska ingredienser som möjligt. Målet är att snart vara 100% ekologiska.  Jag tycker det är superbra att "färdigmat" eller "snabbmat" per definition inte måste vara sämre eller mer onyttig. Ibland finns inte tiden till och då vill jag kunna äta gott och nyttigt ändå. De här biffarna har en god smak, trevlig konsistens och är väldigt lätta att tillaga. Klicka här för att läsa mer om företaget Ekko Gourmet och deras andra produkter!

Igår när Oskar förberedde sin presentation av hans uppsats och jag satt djupt nerdyken i mina böcker passade det oss därför perfekt att köpa biffar från Ekko Gourmet och äta tillsammans med en härlig asiatisk glasnudelsallad. Under vinterhalvåret vill jag mest äta grytor och soppor hela tiden och nu när det börjar bli varmt blir jag istället sugen på kall mat och olika sallader. Den här nudelsalladen är syrlig, fräsch och har lite sting. Tillsammans med jordnötsbiffarna blev det en superhärlig middag som vi slängde ihop på typ 10 minuter. Nu är det näst sista dagen före den här mördartentan så jag ska strax börja plugga (ska äta en härlig frukost och dricka en stor kopp kaffe först). Vi ses på andra sidan!


Asiatisk glasnudelsallad

Glasnudlar eller sjögräsnudlar
2 Paprikor (gärna en gul och en röd)
Sockerärtor
2 Avokado
Några morötter
Böngroddar
2 Limefrukter (saften)
1 chilifrukt
En skvätt tamari (glutenfri soja)
En skvätt sesamolja
En gnutta agave
Salt, svartpeppar
Eventuellt: Sesamfrön, färsk/torkad ingefära, rostade jordnötter/cashewnötter, färsk/torkad koriander
  1. Tillaga glasnudlarna eller skölj sjögräsnudlarna enligt anvisning.
  2. Strimla paprika, sockerärtor, avokado och morötter i långa, tunna stavar. Lägg i en stor skål.
  3. Hacka chilifrukt fint och blanda med de strimlade grönsakerna och häll i böngroddarna. Häll i limesaft, olja, soja och krydda efter behag. Blanda ordentligt och servera med jordnötsbiffar (eller några andra biffar/bönor).

4 kommentarer:

  1. I am extremely impressed along with your writing abilities, Thanks for this great share.

    SvaraRadera
  2. Vilket fint inlägg, stort tack för det!!!! =)

    /Tim

    SvaraRadera

Pin it