TRANSLATE THE BLOG

måndag 13 april 2015

Raw Blåbärsglass till frulle

God morgon alla fina människor! Idag efter skolan tar jag mitt pick och pack och flyttar in i en liten etta i Karlstad för min praktik som jag ska ha där i sju veckor. Eller alltså jag kommer tillbaks på helgerna men kommer bo där på vardagar. Därför tyckte jag att jag den här sista vardagsmorgonen förtjänade glass till frukost, tycker inte ni också det? Tur att jag är så planerad och numera typ alltid har frusna skivade bananer i frysen... Så fort jag har bananer håller på att bli övermogna fryser jag in dem så att jag snabbt kan göra lite glass när jag blir sugen! Den här glassen är raw, sockerfri, vegansk, paleo, nyttig och framför allt helt fantastiskt god.

Använd ekologiska bananer och ekologiska eller egenplockade blåbär!


Recept: BLÅBÄRSGLASS

DU BEHÖVER:
2 bananer, skivade och frusna minst några timmar
1 dl blåbär
1 msk jordnöts- eller mandelsmör
1-2 msk kokosmjölk / mandelmjölk

GÖR SÅHÄR:
Ta fram de frusna bananerna och blåbären. Lägg dem i en mixer eller matbredare. Låt gärna bananerna tina ca 5 minuter, framför allt om du inte har en så kraftfull mixer. Tillsätt nötsmör och mjölk och mixa till en len och fantastisk glass. ÄT. 

NOTERINGAR:
Du kan utesluta växtmjölken om du vill men den kan behövas om du har en lite "klenare mixer" eller om du använder frusna blåbär. Nötsmöret kan också uteslutas men ger väldigt god smak samt höjer fett- och proteinhalten. 

2 kommentarer:

  1. Härligt!!! Ska absolut testas!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det tycker jag absolut att du ska göra, är supergott :)!!

      Radera

Pin it