Recept: RÅ HAVREGRYNSGRÖT med banan och mandelsmör
2 portioner
DU BEHÖVER:
1 mogen banan
2 dl havregryn
2 dl mandelmjölk
2 msk linfrön
1 msk mandelsmör eller jordnötssmör
1 tsk kardemumma eller kanel/ingefära
GÖR SÅHÄR:
Mosa bananen med en gaffel i en bunke. Tillsätt resten av ingredienserna och rör om ordentligt. Fördela gröten i två burkar med lock eller skålar med en liten tallrik över. Ställ in dem i kylen eller låt dem stå i rumstemperatur. Jag brukar låta dem stå och dra ihop sig över natten men det går även bra med minst 3 timmar. Ät som de är eller toppa med mer banan, frukt eller nötter!
DU BEHÖVER:
1 mogen banan
2 dl havregryn
2 dl mandelmjölk
2 msk linfrön
1 msk mandelsmör eller jordnötssmör
1 tsk kardemumma eller kanel/ingefära
GÖR SÅHÄR:
Mosa bananen med en gaffel i en bunke. Tillsätt resten av ingredienserna och rör om ordentligt. Fördela gröten i två burkar med lock eller skålar med en liten tallrik över. Ställ in dem i kylen eller låt dem stå i rumstemperatur. Jag brukar låta dem stå och dra ihop sig över natten men det går även bra med minst 3 timmar. Ät som de är eller toppa med mer banan, frukt eller nötter!
Funkar det med vanlig mjölk eller vatten istället för mandelmjölk? :-)
SvaraRaderaAbsolut :)!
RaderaDen här kommentaren har tagits bort av skribenten.
SvaraRaderaHavregryn är väl redan upphettade då dem framställs:)?
SvaraRaderatänkte också på havregryn, googlar runt och försöker hitta raw havregryn. de är väl ångbehandlade?
RaderaWarbro kvarn har nakenhavre flingor.
RaderaDe är kallpressade.