TRANSLATE THE BLOG

onsdag 17 september 2014

Chiapudding

Det finns en anledning till att chiapudding har blivit så poppis. De här små fröna innehåller supermycket omega 3, vilket är gynnsamt för en bra omega3/omega6 ratio i kroppen. Att försöka sträva efter en större mängd omega 3 i sin kost är något som många tror har en antiinflammatorisk effekt. Dessutom har de chiafrön en hög halt av järn, innehåller alla essentiella aminosyror (som vår kropp inte kan tillverka själv) och massor av magnesium och kalcium. Det är superbra att addera till sin kost när man äter vegetariskt som jag gör.


Grundrecept Chiapudding (1 person)

DU BEHÖVER:
2 msk chiafrön
1,5 dl vätska (nöt/havre/frö/kokos-mjölk)

Smaksättningsförslag:
Mandelmjölk, en näve hallon/blåbär & 1 krm vanilj
Kokosmjölk, 1 tsk raw kakao & 1 krm vaniljpulver
Mandelmjölk, 1 krm kardemumma & kanel
Havremjölk, 1 krm kanel, ingefära & kardemumma
Kokosmjölk & en näve bär/frukt

GÖR SÅHÄR:
Rör noggrant ihop allting och ställ in i kylen. Rör om igen efter ca 15 minuter. Efter det behöver puddingen stå minst 15 minuter till och helst några timmar (till exempel över natten). Chiafröna absorberar då vätskan, mjukas fröna upp och bildar en geleaktig massa. Toppa med det du gillar, förslag finns här nedanför.

TOPPA MED:
Kokoschips eller riven kokos
Torkade/frysta/färska bär
Frukt
Nötter/frön
Glutenfri granola - recept här

TIPS: En stor fördel med chiapudding är att den kan göras i förväg i en glasburk och tas med om en är på språng. 

Chiapudding på mandelmjölk, hallon & vaniljpulver.
Toppad med riven kokos och hasselnötter.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Pin it