TRANSLATE THE BLOG

torsdag 7 juli 2016

Superenkla havrekakor med smak av ingefära och honung!

Som ni har märkt skriver jag inte lika ofta längre. Jag har inte haft så mycket lust att skriva den senaste tiden och har inte heller haft speciellt mycket tid över. Det har varit mycket med nya jobbet och en hel del runtresande till familj i början av sommaren. Nu är Oskar hemma över helgen så vi ska snart laga lite mat. Just nu är han ute på en löprunda så jag tänkte passa på att skriva ner ett recept på supersmarriga havrekakor / havreflarn som jag gjorde i slutet av maj.

De här är faktiskt lite som en blandning av havreflarn och havrekakor. Enkla att slänga ihop och har en god honungston. De är dessutom även supergoda att äta tillsammans med en skål glass. Antingen någon helt vanligt gräddglass med vanilj eller varför inte pröva tillsammans med något av mina glassrecept.

  • Banan- och jordnötssmörsglass (recept HÄR). 
  • Banan- och blåbärsglass (recept HÄR)! 
  • Romrussinglass (recept HÄR)
  • Mango- och yohurtglass (recept HÄR)


Recept: HAVREKAKOR med INGEFÄRA & HONUNG

Ca 12 st

DU BEHÖVER:
50 ml kokosolja eller smör
3 msk honung eller lönnsirap
2 msk havremjölk
1 tsk malen ingefära
En nypa salt

2 msk fint rågmjöl (bovetemjöl går även bra för glutenfritt)
2 dl havregryn

GÖR SÅHÄR:
Värm ugnen till 180 grader. Blanda fett, honung, mjölk och kryddor i en bunke. Tillsätt sedan de torra ingredienserna och rör ihop ordentligt. Smörj en plåt med lite olja och klicka ut 12 högar med havresmeten. Platta till dem så att de är typ 7-8 cm i diameter och någorlunda runda. Grädda i ugnen drygt 15 minuter. De ska få fin färg men inte brännas. Låt svalna något. De kommer vara lite mjukare om du äter dem varma och lite krispigare om du orkar vänta.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Pin it