TRANSLATE THE BLOG

måndag 22 februari 2016

Krispiga och gröna Mangoldrullar med krämig Jordnötssås

De här fantastiskt goda rullarna gjorde jag förra veckan men vi var borta i Stockholm i helgen så jag hann aldrig skriva ner receptet på dem. Här kommer dem i alla fall, min utmanare till vårrullar som normalt är gjorda med rispapper! Vi har haft lite dille på spring rolls det sista men har inte lyckats hitta några ekologiska rispapper. Därför tyckte jag det var kul att jag nu lyckats hitta på ett alternativ att variera med. Mangoldbladen fungerar utmärkt att använda som "omslag" till rullarna.


Recept: MANGOLDRULLAR med JORDNÖTSSÅS

För två personer

TILL JORDNÖTSSÅSEN BEHÖVER DU:
1 msk saft från citron
1 tsk soja
1 tsk honung
2 msk vatten
Svartpeppar
Ev lite salt (beroende på om jordnötssmöret är saltat) 

TILL RULLARNA BEHÖVER DU:
Ett knippe mangold
1/4 huvud rödkål
10 cm purjolök
2 morötter
1/2 paprika
1 avokado

GÖR SÅHÄR: Börja med jordnötssåsen. Rör ihop jordnötssmör, citronsaft, soja och honung tills det är väl blandat. Häll sedan i vatten och blanda ordentligt. Smaka av med svartpeppar (och eventuellt lite salt).

Skölj alla grönsaker. Skär av stammarna på mandoldbladen precis där själva bladet börjar. Strimla rödkål och purjolök fint. Skär morötterna i tändsticksstora bitar. Skär paprikan i avlånga bitar. Dela avokadon i mitten och gröp ur halvorna med en sked. Skär dem sedan i tunna strimlor. Fördela grönsaker och lite sås på ett blad mangold. Vik först in stjälken och sedan från kanterna. Rulla ihop till gröna små rullar. Ät dem hela eller dela dem på mitten och ställ dem med snittytan uppåt. Doppa i mer jordnötssås om du får över (eller gör en bytta till).

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Pin it