TRANSLATE THE BLOG

söndag 6 december 2015

Andra advent: Soffhäng & Ischoklad med smak av After Eight!

Advent hemma hos oss en sådan här regnruskig söndag innebär soffhäng med filmer och godis hela dagen. Jag gjorde ett gäng med ischoklad på förmiddagen som vi smaskat i oss. Förra året smaksatte jag dessa med zest från apelsin men idag provade jag istället med pepparmyntolja, vilket gav dem en fantastisk smak av after eight. För fler julrecept, klicka på fliken recept och skrolla längst ner på sidan. För ett annat recept på ischoklad som görs från grunden, utan färdig choklad, klicka HÄR.


Recept: ISCHOKLAD MED APELSINSMAK eller PEPPARMINT

Ca 50-60 st

DU BEHÖVER:
50 gram ekologisk kokosolja
150 gram ekologisk mörk choklad (minst 70%)

Välj en av smaksättningarna (eller smaksätt hälften med den ena):
Zest från 1/2 apelsin
Några droppar pepparmyntolja

GÖR SÅHÄR: Gör ett vattenbad och lägg i kokosoljan och chokladen i bitar. Låt det smälta under omrörning. Riv under tiden skalet från apelsinen och rör ner det i smeten när allt har smällt alternativt droppa i lite pepparmyntolja. Fördela i formar och ställ kallt så att de får stelna. Klart, superenkelt och fantastiskt gott!

NOTERING:
Ekologisk mörk choklad i olika varianter finns HÄR.
Om du inte hittar kokosolja i din butik så finns det HÄR

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Pin it