TRANSLATE THE BLOG

lördag 16 maj 2015

Proteinrik rå solros- och bovetegröt med banan

Mättande och energirik söndagsfrukost! Passar även perfekt inför eller efter ett träningspass eller bara som ett mellanmål på jobbet. Jag väljer att inte bara använda bovete utan jag tar hälften solroskärnor för att jag vill få i mig mer protein och fett. Jag tror att jag har skrivit om det innan men solroskärnor innehåller hela 23 gram protein per 100 gram (jämfört med kyckling som innehåller 21,5 gram protein eller kesella som innehåller 12 gram).

Den här gröten är förenlig med många allergier och kosthållningar då den är nötfri, helt naturligt glutenfri, paleo (bovete är i gränslandet, det är inget sädesslag utan är en ört), vegansk och helt i enlighet med raw food.


Solros- och bovetegröt med banan (1 portion)

1/2 dl helt bovete
2 msk solroskärnor
1/2 banan (spara andra halvan att toppa med om du vill)
1/2 dl växtmjölk eller vatten
1 krm kardemumma
Toppad med: Gojibär, pumpakärnor och skivad banan

GÖR SÅHÄR: Lägg bovete och solroskärnor i blöt, minst fyra timmar men gärna över natten. Häll av vattnet och skölj bovete och solroskärnor i en sil. Mixa alla ingredienser till en härlig gröt med stavmixer. Toppa med det du tycker är gott och njut av en härlig skål med rå och proteinrik gröt!


2 kommentarer:

  1. Hej!
    Jag har en liten fundering kring gröten, fungerar det att göra med krossat bovete? :)

    /Ida

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det går säkert alldeles utmärkt eftersom de ändå ska blötläggas och mixas =)

      Radera

Pin it