Recept: KRYDDIGA DADELPINNAR
Ca 8 st
DU BEHÖVER:
8 st stora kletiga dadlar25 gram mandelmjöl (alternativt mal/mixa mandlarna fint)
15 gram valnötter
15 gram pekannötter
Skal från 1/2 apelsin
1 cm färsk ingefära
1/2 tsk kanel
1 krm vaniljpulver
GÖR SÅHÄR:
Mät upp och hacka valnötter och pekannötter. Mixa eller mal mandlarna ifall du inte använder mandelmjöl. Kärna ur och mosa dadlarna ordentligt med en gaffel i en bunke. Riv skalet från en halv apelsin och ingefära med ett zestjärn och tillsätt kanel och vaniljpulver. Blanda ordentligt så att kryddorna fördelas jämnt i dadelpastan. Häll i nötterna i smeten och arbeta ihop allting ordentligt. Forma en rektangulär figur och slå in den i bakplåtspapper. Ställ in i frysen i minst 30 min, gärna längre. Ta ut och skär i bitar. Ät dem direkt eller slå in dem i lite bakplåtspapper och knyt fast det med stumpar av hampasnöre. Förvara i frysen och ta fram precis innan de ska ätas.
NOTERINGAR:
Du kan givetvis byta ut nötterna mot andra nötter du har hemma.
Jag brukar köpa ekologiska nötter i storpack HÄR, för att det ska bli lite mer ekonomiskt.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar