Oskar som älskar vörtbröd med julskinka och senap tryckte i sig typ 7 mackor av det här på 1 dygn så den blev godkänd antar jag! Jag blev supernöjd med resultatet och den får så himla fin gul färg också tycker jag!
Recept: VEGETARISK & VEGANSK "julskinka"
1 stor "skinka"
DU BEHÖVER:
1 Kålrot (rotselleri går också bra)
2 lagerblad
Några svartpepparkorn
Några kryddpepparkorn
Några vitpepparkorn
3 msk valfri senap
1 tsk tomatpure
1 krm hela senapsfrön
1 tsk potatismjöl
1/2 dl solroskärnor/mandelmjöl/polenta
GÖR SÅHÄR:
Borsta och/eller skölj av kålroten. Koka upp vatten med lagerblad och pepparkorn. Lägg ner kålroten och låt den koka i ca 1 timme. Om du har en väldigt stor som vi hade (ca 1 kg), kan du behöva koka lite längre. Stäng av plattan, lyft upp kålroten och låt den svalna något.
Sätt på ugnen på 225 grader. Skala försiktigt kålroten och lägg den i en ugnsfast form. Mortla senapsfrön och blanda ihop dem med senap, tomatpure och potatismjöl. Pensla hela kålroten med smeten. Mixa solroskärnor om du använder det. Fördela smulet över den senapsinsmorda kålroten*. Ställ in i ugnen i ca 20 min för griljering. Låt svalna något innan du skär upp den!
NOTERINGAR:
*Du kan också blanda alla griljerings-ingredienser direkt och pensla på istället för att göra det i två steg.
DU BEHÖVER:
1 Kålrot (rotselleri går också bra)
2 lagerblad
Några svartpepparkorn
Några kryddpepparkorn
Några vitpepparkorn
3 msk valfri senap
1 tsk tomatpure
1 krm hela senapsfrön
1 tsk potatismjöl
1/2 dl solroskärnor/mandelmjöl/polenta
GÖR SÅHÄR:
Borsta och/eller skölj av kålroten. Koka upp vatten med lagerblad och pepparkorn. Lägg ner kålroten och låt den koka i ca 1 timme. Om du har en väldigt stor som vi hade (ca 1 kg), kan du behöva koka lite längre. Stäng av plattan, lyft upp kålroten och låt den svalna något.
Sätt på ugnen på 225 grader. Skala försiktigt kålroten och lägg den i en ugnsfast form. Mortla senapsfrön och blanda ihop dem med senap, tomatpure och potatismjöl. Pensla hela kålroten med smeten. Mixa solroskärnor om du använder det. Fördela smulet över den senapsinsmorda kålroten*. Ställ in i ugnen i ca 20 min för griljering. Låt svalna något innan du skär upp den!
NOTERINGAR:
*Du kan också blanda alla griljerings-ingredienser direkt och pensla på istället för att göra det i två steg.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar