Recept: RÖDKÅLSSALLAD med APELSIN och ROSTADE SOLROSKÄRNOR
DU BEHÖVER:
1 dl solroskärnor
1 dl solroskärnor
1/2 rödkålshuvud eller:
1/4 rödkålshuvud plus ett stort knippe grönkål
1 dl russin
1/4 rödkålshuvud plus ett stort knippe grönkål
1 dl russin
2 tsk dijonsenap
1 tsk vitvinsvinäger
1 msk olivolja
Svartpeppar
Havssalt
GÖR SÅHÄR:
Blanda honung, senap, vinäger olja och kryddor i en liten skål. Rosta solroskärnor i en torr, het stekpanna tills det luktar lite gott och de får en fin färg. Skala och skär apelsin i små bitar. Strimla rödkål (och eventuell grönkål) fint med en kniv eller med en osthyvel. Blanda dressingen, solroskärnor, rödkål, apelsin och russin i en stor skål. Rör runt ordentligt så att dressingen marinerar hela salladen. Godast blir det om salladen får dra ihop sig en stund innan du äter men du kan givetvis äta den direkt.
Havssalt
GÖR SÅHÄR:
Blanda honung, senap, vinäger olja och kryddor i en liten skål. Rosta solroskärnor i en torr, het stekpanna tills det luktar lite gott och de får en fin färg. Skala och skär apelsin i små bitar. Strimla rödkål (och eventuell grönkål) fint med en kniv eller med en osthyvel. Blanda dressingen, solroskärnor, rödkål, apelsin och russin i en stor skål. Rör runt ordentligt så att dressingen marinerar hela salladen. Godast blir det om salladen får dra ihop sig en stund innan du äter men du kan givetvis äta den direkt.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar