Dessutom fyndade jag denna söta skålen på myrorna idag för 15 kr! Så glad, älskar att hitta fint porslin second hand. Nu ska jag leta upp något gammal i skåpen och lämna in. Det har faktiskt Oskar sagt till mig en gång - att om man köper något nytt (begagnat som jag oftast gör), då ska man göra sig av med något gammalt. Innan hade jag en spärr för att köpa saker nytt (även på second hand), för jag kände att jag egentligen inte behövde dem. Om jag då rensar ut något som jag faktiskt inte använder eller inte tycker om och lämnar in så har jag egentligen bara bytt ut saken, utan att bidra till nyproduktion!
Recept: TAHINISÅS
DU BEHÖVER:
1 dl tahini
1 dl tahini
2 msk olivolja
Saft från 1 citron, ca 1/2 dl (alt citronkoncentrat)
1 dl vatten
1 tsk äppelcidervinäger
1 tsk agave/honung
2 tsk glutenfri och ekologisk tamari (soja)
Nymalen svartpeppar
Såsen kan göras raw om du gör din egen tahini eller köper en som är raw!
GÖR SÅHÄR:
Mixa allting med stavmixer och häll upp i någon fin skål/kanna. Den här såsen blir lite halvtjock i konsistensen, om du vill ha den mer/mindre flytande kan du bara justera vattenmängden. Jag brukar ha mer vatten (dubbla mängden) i om jag ska ha den på en sallad till exempel.
Såsen kan göras raw om du gör din egen tahini eller köper en som är raw!
GÖR SÅHÄR:
Mixa allting med stavmixer och häll upp i någon fin skål/kanna. Den här såsen blir lite halvtjock i konsistensen, om du vill ha den mer/mindre flytande kan du bara justera vattenmängden. Jag brukar ha mer vatten (dubbla mängden) i om jag ska ha den på en sallad till exempel.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar