Recept: MANDELMJÖLK
Knappt 1 liter
DU BEHÖVER:
50 gram mandel + Blötläggningsvatten
DU BEHÖVER:
50 gram mandel + Blötläggningsvatten
8-10 dl vatten
Ev: 2-3 dadlar för sötning eller 1 krm vaniljpulver för smak
GÖR SÅHÄR: Lägg mandeln i blöt i minst 8 timmar, gärna 24 timmar. Häll av blötläggningsvattnet och mixa mandlarna med nytt vatten i 1 min. Sila genom en nötsil och häll upp i en glasflaska. Förvara i kyl, den håller ca 5 dagar.
Ev: 2-3 dadlar för sötning eller 1 krm vaniljpulver för smak
GÖR SÅHÄR: Lägg mandeln i blöt i minst 8 timmar, gärna 24 timmar. Häll av blötläggningsvattnet och mixa mandlarna med nytt vatten i 1 min. Sila genom en nötsil och häll upp i en glasflaska. Förvara i kyl, den håller ca 5 dagar.
MANDELRESTERNA: Du har 3 alternativ för vad du ska göra med resterna som blir kvar i silpåsen:
- Använda istället för mandel/solroskärnor i rawfood bakning, t.ex. citron- och kokosbollar, chokladkolabars. Du kan använda det på samma sätt i vanlig bakning, t.ex. i granola, knäckebröd eller i en mjuk pepparkaka.
- Rosta det på en plåt ca 20-30 min på 150 grader. Använd som topping på gröten, smoothien, salladen eller använd det som ströbröd.
- Rosta det enligt ovan och mixa det till ett fint mjöl och använd som mandelmjöl.
Rostade "mandelrester"! |
Gammalt inlägg men ändå; kan man använda mandelresterna i kokosolja utan smak och göra som bredbart pålägg nån som provat?
SvaraRaderaJag har inte provat det men det låter väl som en lysande idé!
RaderaMycket bra recept/tips ! Ska definitivt prova det :-)
SvaraRadera