Recept: KÅLDOLMAR
DU BEHÖVER:2 dl röda linser + 3 dl vatten att koka i
1 gul lök
1 litet vitkålshuvud
Vatten att koka vitkålen i
Grönsakbuljong motsvarande 1 tärning
Salt, peppar
GÖR SÅHÄR: Koka upp vatten och buljong och släpp sedan ner vitkålshuvudet i kastrullen. Låt det koka tills bladen mjuknar, vilket tar ca 10 min. Koka upp linserna i vattnet. Hacka upp löken och tillsätt den till linserna. Låt det koka ihop i ca 10 min. Sätt ugnen på 225 grader. Plocka upp kålhuvudet och låt det rinna av i ett durkslag. Plocka sedan av ett kålblad i taget och fördela ungefär 1 msk linsröra i varje blad. Vik ihop till ett litet paket och lägg i en ugnsfast form med "skarven" nedåt. Upprepa tills kålbladen eller linsröran är slut. Ställ in formen 20 min i ugnen. Klart! Servera med rårörda lingon och kokt potatis eller en sallad.
Innan de åker in i ugnen! |
Efter ugnen! |
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar