Sidor



TRANSLATE THE BLOG

onsdag 12 november 2014

Värmande höstsoppa

Jag tycker det är så fantastiskt med årstider. Jag älskar när hösten tagit över från sommaren och man kan krypa upp i soffan iförd raggsockor med en kopp te i handen. Vad vi äter här hemma präglas väldigt mycket av vilken säsong det är också. Nuförtiden vill jag äta soppor och grytor mest jämnt. Här kommer i alla fall ett recept på en len och kryddig soppa som är helt vegansk. Genom att ha kokosmjölk i får du upp fetthalten vilket gör att du står dig bättre på den än en tunn grönsakssoppa.

Recept: Het SÖTPOTATISSOPPA 

4-6 portioner

DU BEHÖVER:
1 hel purjolök
2 rejäla sötpotatisar
6 st medelstora morötter
3 st vitlöksklyftor
1 chilifrukt (eller 2 om du gillar starkt!)
1,5 dl torr vermouth (kan uteslutas)
1 liter vatten
400 ml hemmagjord kokosmjölk eller 1 förpackning á 400 ml kokosmjölk
Grönsaksbuljong motsvarande 2 tärningar
1 tsk pomeranskal
Nymalen svartpeppar
Olivolja och timjankvistar till servering

GÖR SÅHÄR: Skala potatisen och skär den i små kuber. Skär morötterna i små bitar, strimla purjolöken, skär vitlöken i tunna skivor och hacka chilifrukten. Fräs allting i lite kokosfett i en stor gryta i ca 5 min. Tillsätt resten av ingredienserna förutom olivoljan och låt det koka ihop tills alla grönsaker är mjuka. Det tar ungefär 20 min. Stavmixa sedan soppan i grytan tills du inte har några klumpar eller bitar kvar. Det ska bli en krämig och fin soppa. Ringla lite olivolja över soppan och garnera med lite timjankvistar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Pin it