Recept: GLUTENFRI GRANOLA
DU BEHÖVER:2 dl havregryn/boveteflingor/qunioaflingor
2 dl helt bovete/okokt quinoa (hälften av varje eller bara det ena)
2 dl solrosfrön
2 dl linfrön
2 dl kokosflingor
1/2 dl hett vatten
1/2 dl kokosolja
1/2 dl äppelmos
1 dl gojibär el. mullbär/russin/strödadlar/annan torkad frukt
1 dl kokoschips
GÖR SÅHÄR: Sätt ugnen på 175 grader. Blanda alla torra ingredienser (utom gojibären och kokoschipsen) i en långpanna. Rör ihop vatten, olja och äppelmos och sprid ut detta över det torra. Rör runt med händerna så att allting blir blött. Rosta granolan/muslin i 15-20 min. Öppna luckan och släpp ut lite ånga samt rör runt lite ett par gånger. Låt det svalna. Blanda ner gojibär och kokoschips och förvara i en lufttät burk.
2 dl solrosfrön
2 dl linfrön
2 dl kokosflingor
1/2 dl hett vatten
1/2 dl kokosolja
1/2 dl äppelmos
1 dl gojibär el. mullbär/russin/strödadlar/annan torkad frukt
1 dl kokoschips
GÖR SÅHÄR: Sätt ugnen på 175 grader. Blanda alla torra ingredienser (utom gojibären och kokoschipsen) i en långpanna. Rör ihop vatten, olja och äppelmos och sprid ut detta över det torra. Rör runt med händerna så att allting blir blött. Rosta granolan/muslin i 15-20 min. Öppna luckan och släpp ut lite ånga samt rör runt lite ett par gånger. Låt det svalna. Blanda ner gojibär och kokoschips och förvara i en lufttät burk.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar