Recept: Cornbread
DU BEHÖVER:
2 dl majsmjöl
2 dl majsmjöl
2 dl polenta
2 tsk bakpulver
1 tsk havssalt
2 ägg
4 dl växtbaserad mjölk (havre, mandel, ris, kokos)
2 msk smält kokosolja ("smaklös")
1 msk honung
GÖR SÅHÄR: Sätt ugnen på 225 grader. Blanda alla torra ingredienser i en bunke med en gaffel. Knäck och vispa upp äggen i en annan bunke. Tillsätt honung, mjölk och kokosolja och vispa ihop. Hälls sedan de torra ingredienserna i bunken med de blöta och blanda ihop allting väl. Smörj en stekpanna i gjutjärn med lite fett och häll i smeten. Grädda i 25 min i mitten av ugnen. Låt brödet svalna och skär sedan upp det i små tårtbitar. Servera med en chili eller bruna bönor.
GÖR SÅHÄR: Sätt ugnen på 225 grader. Blanda alla torra ingredienser i en bunke med en gaffel. Knäck och vispa upp äggen i en annan bunke. Tillsätt honung, mjölk och kokosolja och vispa ihop. Hälls sedan de torra ingredienserna i bunken med de blöta och blanda ihop allting väl. Smörj en stekpanna i gjutjärn med lite fett och häll i smeten. Grädda i 25 min i mitten av ugnen. Låt brödet svalna och skär sedan upp det i små tårtbitar. Servera med en chili eller bruna bönor.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar