Använd ekologiska bananer då de "vanliga" besprutas otroligt hårt!
Recept: BANAN- och JORDNÖTSGLASS (aka NICECREAM)
1 portion
DU BEHÖVER:
2 eko-bananer, gärna på gränsen till övermogna, skivade och frysta minst några timmar.
1 msk mandelmjölk
1 stor msk nötsmör (jordnöt/mandel/hassel) Recept på mandelsmör här
1 stor msk nötsmör (jordnöt/mandel/hassel) Recept på mandelsmör här
GÖR SÅHÄR:
Ta fram bananerna ur frysen och låt dem tina ett par minuter. Kör sedan allting i mixer/matbredare till en len glass. Toppa med något gott om så önskas. Ät och njut!
NOTERINGAR:
Det går att göra glassen på enbart bananer men jag tycker den blir lite krämigare och känns lite lyxigare med en skvätt mjölk och en sked nötsmör.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar