Grundrecept Chiapudding (1 person)
DU BEHÖVER:
2 msk chiafrön
1,5 dl vätska (nöt/havre/frö/kokos-mjölk)
2 msk chiafrön
1,5 dl vätska (nöt/havre/frö/kokos-mjölk)
Smaksättningsförslag:
Mandelmjölk, en näve hallon/blåbär & 1 krm vanilj
Kokosmjölk, 1 tsk raw kakao & 1 krm vaniljpulver
Mandelmjölk, 1 krm kardemumma & kanel
Havremjölk, 1 krm kanel, ingefära & kardemumma
Kokosmjölk & en näve bär/frukt
GÖR SÅHÄR:
Rör noggrant ihop allting och ställ in i kylen. Rör om igen efter ca 15 minuter. Efter det behöver puddingen stå minst 15 minuter till och helst några timmar (till exempel över natten). Chiafröna absorberar då vätskan, mjukas fröna upp och bildar en geleaktig massa. Toppa med det du gillar, förslag finns här nedanför.
Kokosmjölk, 1 tsk raw kakao & 1 krm vaniljpulver
Mandelmjölk, 1 krm kardemumma & kanel
Havremjölk, 1 krm kanel, ingefära & kardemumma
Kokosmjölk & en näve bär/frukt
GÖR SÅHÄR:
Rör noggrant ihop allting och ställ in i kylen. Rör om igen efter ca 15 minuter. Efter det behöver puddingen stå minst 15 minuter till och helst några timmar (till exempel över natten). Chiafröna absorberar då vätskan, mjukas fröna upp och bildar en geleaktig massa. Toppa med det du gillar, förslag finns här nedanför.
TOPPA MED:
Kokoschips eller riven kokos
Torkade/frysta/färska bär
Frukt
Nötter/frön
Glutenfri granola - recept här
TIPS: En stor fördel med chiapudding är att den kan göras i förväg i en glasburk och tas med om en är på språng.
Kokoschips eller riven kokos
Torkade/frysta/färska bär
Frukt
Nötter/frön
Glutenfri granola - recept här
TIPS: En stor fördel med chiapudding är att den kan göras i förväg i en glasburk och tas med om en är på språng.
Chiapudding på mandelmjölk, hallon & vaniljpulver. Toppad med riven kokos och hasselnötter. |
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar