Recept: FRÖBRÖD
(1 limpa)DU BEHÖVER:
100 gram mandelmjöl
400 gram blandade frön (t.ex. solroskärnor, sesamfrön, pumpafrön och linfrön)
1 dl hett vatten
4 ekologiska ägg
1 tsk havssalt
1/2 tsk brödkryddor
GÖR SÅHÄR:
Sätt ugnen på 160 grader. Blanda alla torra ingredienser och rör ut eventuella klumpar från mandelmjölet. Tillsätt äggen och rör runt ordentligt. Rör till sist ned det varma vattnet i smeten. Låt det svälla åtminstone 5 minuter. Häll upp smeten i en brödform iklädd bakplåtspapper. Grädda i en timma i mitten av ugnen. Jag brukar skära upp brödet i tunna skivar när det har svalnat och frysa in det så det färdigskivat. Då kan man plocka ut så många skivor som man vill ha men så håller sig resten färskt.
1/2 tsk brödkryddor
GÖR SÅHÄR:
Sätt ugnen på 160 grader. Blanda alla torra ingredienser och rör ut eventuella klumpar från mandelmjölet. Tillsätt äggen och rör runt ordentligt. Rör till sist ned det varma vattnet i smeten. Låt det svälla åtminstone 5 minuter. Häll upp smeten i en brödform iklädd bakplåtspapper. Grädda i en timma i mitten av ugnen. Jag brukar skära upp brödet i tunna skivar när det har svalnat och frysa in det så det färdigskivat. Då kan man plocka ut så många skivor som man vill ha men så håller sig resten färskt.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar