Energibollar med kanel (20 st)
150 gram (2 1/2 dl) dadlar100 gram (1 3/4 dl) mandlar
1 msk kokosolja
2 tsk kanel
1 tsk kardemumma (alt. vaniljpulver)
1 msk mandelsmör
Notering: För nötfria bollar, byt ut mandlar mot solroskärnor och mandelsmör mot tahini!
GÖR SÅHÄR: Blötlägg dadlar minst en timme om du använder torkade dadlar. Mixa mandlar någon minut tills de är ordentligt krossade. Tillsätt resten av ingredienserna och mixa tills du får en kletig deg. Forma 20 st små bollar. Lägg i en skål och förvara i kyl eller frys. Försök hålla dig åtminstone någon timme innan du äter dem (Ja jag vet, det är jättesvårt, själv åt jag en innan de åkte in i frysen...).
Hej Sofia!
SvaraRaderaHar nyligen hittat din blogg
Tack för recept och inspiration:))
Uppskattas//Helen
Hejsan! Vad roligt att höra =) Tack för fina ord!
Radera