Sidor



TRANSLATE THE BLOG

fredag 22 maj 2015

Lyxig Mochatryffel

Nu sitter jag och drömmer om några supergoda råa tryfflar som jag gjorde förra helgen. De ligger i frysen hemma och väntar på mig. De har en ganska vuxen smak av kaffe och mörk choklad. De är väldigt goda måste jag säga och är som sagt helt råa, paleo, glutenfria och naturligt sötade. Perfekt att ta en sådan här (eller två.. eller tre...) efter middagen. Eller bara som plugg-godis som kommer vara mitt primära användningsområde.


Rå Mochatryffel (ca16 st)

60 gram (1 dl) mandlar
70 gram (1 dl / 9 st) torkade ekologiska dadlar
30 gram (2 msk) kokosolja
1/2 msk ekologiskt snabbkaffe alt 1 msk starkt kaffe
2 msk kakao + 1 msk att rulla i
1-2 msk vatten
Notering: Du kan byta snabbkaffe mot starkt bryggkaffe/espresso istället men hoppa i så fall över vattnet.
GÖR SÅHÄR: Mixa mandlar i matbredare i ca 10 sek tills de krossats något. Tillsätt dadlar, kokosolja, kaffe, kakao och mixa någon minut. Börja med att tillsätta 1 msk vatten och mixa lite grann. Beroende på hur torra dadlarna är kan det ibland räcka med 1 msk, annars tillsätter du bara 1 msk till. Det ska bli en homogen smet som är rätt kladdig. Ställ in smeten i kylen ca 30 min så att kokosoljan stelnar lite (mycket lättare att rulla då). Forma små bollar och rulla dem i kakao. Lägg tryffelbollarna på ett fat och ställ dem i kylen en stund då dina händer värmt upp kokosoljan igen. Ät upp eller förvara i kylen (alternativt i frysen om du mot förmodan inte äter upp dem inom någon vecka).

2 kommentarer:

  1. Very great post. I simply stumbled upon your blog and wanted to say that I have really enjoyed browsing your weblog posts. After all I’ll be subscribing on your feed and I am hoping you write again very soon!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Thank you so much, I'm very flattered with your kind words!

      Radera

Pin it