Recept: PEPPARKAKSKRYDDAD GRANOLA
1 liter
DU BEHÖVER:
7,5 dl havregryn
1 dl blandade mandlar
1 dl solroskärnor
0,5 dl linfrön
2 msk pepparkakskrydda (recept HÄR)
En nypa himalayasalt
3 msk vatten
2 msk kokosolja
2 mogna bananer
GÖR SÅHÄR:
Sätt ugnen på 175 grader. Blanda alla torra ingredienser i en bunke. Mixa bananer med vatten och olja. Rör ner den blöta blandningen i det torra och blanda runt ordentligt. Fördela ut på en oljad plåt. Ställ in i ugnen i ca 30 minuter, försök under den tiden att öppna ugnsluckan och röra runt lite ungefär två gånger. Låt svalna och ät sedan med fil, yoghurt eller någon mjölk (jag tycker det är väldigt gott med havremjölk). Förvara det som blir över i en luffttät burk.
NOTERINGAR:
Om du vill ha den lite sötare kan du byta ut allt eller lite av vattnet mot lönnsirap eller honung.
Om du vill göra den nötfri så kan du till exempel byta ut mandlarna mot pumpakärnor.
Tips: För att det ska bli lite billigare brukar jag köpa storpack med ekomandlar HÄRIFRÅN.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar