Sidor



TRANSLATE THE BLOG

onsdag 8 april 2015

Fröknäcke med majs och svartpeppar

Underbara fröknäcke. Det här får en väldigt trevlig krispighet utan bli skört som ett fröknäcke lätt kan bli. Jag har även provat att använda bovetemjöl istället för majsmjöl och jag tror säkerligen att det går bra med många andra mjölsorter. När jag skär knäcket efter att det gräddats brukar jag först skära linjer diagonalt över plåten. Därefter skär jag 45 grader mot de linjerna, alltså horisontellt med någon av plåtens kanter. Då blir det (enligt mig) väldigt fin rombisk form på de flesta bitarna och hörnbitarna blir snyggt triangelformade.


Majsknäcke med svartpeppar (1 plåt)

1/2 dl linfrön
1/2 dl sesamfrön
1 dl solroskärnor
1 dl majsmjöl / alt bovetemjöl
1/2 tsk salt
2 tsk fiberhusk
2 dl kokhett vatten
Svartpeppar, salt att strö över

GÖR SÅHÄR: Sätt ugnen på 160 grader. Blanda alla torra ingredienser i en bunke. Slå på det varma vattnet och rör runt ordentligt. Ta fram en plåt och bred ut knäcket på ett bakplåtspapper. Smeten kommer under tiden du jobbar med den få en allt fastare konsistens, därför är det viktigt att snabbt få ut den på plåten och sedan kan du jobba lite med en slev för att få det jämntjockt och fint undertiden den sätter sig. Strö över lite nymalen svartpeppar och eventuellt lite mer salt. Grädda mitt i ugnen ca 60 min. Jag brukar öppna ugnsluckan eb-två gånger där emellan för att släppa ut lite ångor. Skär knäcket i bitar, stäng av ugnen och ställ in plåten på eftervärme.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Pin it