Använd gärna ekologiska ingredienser och försök om möjligt koka gröten i kastrull. Jag förespråkar alltid att koka gröt på spisen då du bevarar näringsämnena avsevärt mycket bättre än om du kokar i mikron. Jag upplever dessutom att det blir godare och att det är lättare att undvika att gröten blir överkokt. Jag brukar faktiskt inte använda någon sötning när jag äter gröt men har det ibland när jag vill lyxa till det då det förstärker smakerna och blir supergott.
MOROTSKAKSGRÖT (1 portion)
2,5 dl vatten (alt. hälften vatten och hälften mandelmjölk)
1 dl havregryn
1 msk linfrön
1 msk russin eller hackade dadlar
1 msk riven kokos
1/4 tsk kanel
1/4 tsk ingefära
1 krm salt
3/4-1 dl riven morot (en medelstor morot)
1 msk pekannötter, hackade
Ev. 1-2 tsk honung/agave/lönnsirap
GÖR SÅHÄR: Tillsätt alla ingredienser förutom nötter och eventuell sötning i en liten kastrull. Koka upp. Låt gröten koka 2-3 minuter på medelhög värme. Hacka under tiden nötterna. Dra bort kastrullen från värmen. Rör ner eventuell sötning och toppa med de hackade nötterna.
GÖR SÅHÄR: Tillsätt alla ingredienser förutom nötter och eventuell sötning i en liten kastrull. Koka upp. Låt gröten koka 2-3 minuter på medelhög värme. Hacka under tiden nötterna. Dra bort kastrullen från värmen. Rör ner eventuell sötning och toppa med de hackade nötterna.
Härlig gröt!
SvaraRaderaJa men visst är det :)!
Radera