Det går såklart bra med vilken choklad som helst (mörk, ljus, mjölkchoklad, smaksatt osv). Jag väljer en 70%-ig ekologisk mörk choklad för då innehåller den mindre socker samt inga mjölkprodukter.
Recept: JORDNÖTSSMÖR med CHOKLADSMAK
DU BEHÖVER:
200 gram ekologiska jordnötter, torrostade eller naturella
200 gram ekologiska jordnötter, torrostade eller naturella
50 gram ekologisk choklad (jag använde 72%)
En nypa himalayasalt
Notering: För mer intensiv chokladsmak, ta 100 gram choklad
GÖR SÅHÄR:
Om du har köpt naturella nötter kan du börja med att rosta dem i en torr stekpanna eller 10-15 min på 160 grader i ugnen. Du kan givetvis hoppa rostningen helt om du vill men jag tycker det här blir godast. Mixa nötterna några minuter i en matbredare. Jordnötssmör går betydligt mycket snabbare att göra än t.ex. mandelsmör. Stanna och skrapa ned från kanterna någon gång. Ganska snart bör du ha ett krämigt och lent jordnötssmör. Bryt/hacka chokladen i småbitar och lägg i jordnötssmöret. Tillsätt även en nypa salt. Mixa någon minut till, tills chokladen smält och blivit jämnt fördelat i smöret.
En nypa himalayasalt
Notering: För mer intensiv chokladsmak, ta 100 gram choklad
GÖR SÅHÄR:
Om du har köpt naturella nötter kan du börja med att rosta dem i en torr stekpanna eller 10-15 min på 160 grader i ugnen. Du kan givetvis hoppa rostningen helt om du vill men jag tycker det här blir godast. Mixa nötterna några minuter i en matbredare. Jordnötssmör går betydligt mycket snabbare att göra än t.ex. mandelsmör. Stanna och skrapa ned från kanterna någon gång. Ganska snart bör du ha ett krämigt och lent jordnötssmör. Bryt/hacka chokladen i småbitar och lägg i jordnötssmöret. Tillsätt även en nypa salt. Mixa någon minut till, tills chokladen smält och blivit jämnt fördelat i smöret.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar