Svenska vinteräpplen är fantastiskt goda tycker jag och som ni förmodligen redan märkt har jag en förkärlek till äpplen... Det här är i allafall en väldigt enkel och god vegansk äppelpaj som givetvis är glutenfri och mejerifri. Välj själv om du vill söta den lite grann eller inte. Jag brukar ta någon matsked bara, mest för att få ett lite knaprigare täcke över äpplena. På bilden nedan åts det med vispad ekologisk sojagrädde smaksatt med lite vaniljpulver.
Recept: Äppelpaj
3-4 portionerDU BEHÖVER:
2 ekologiska äpplen, gärna från en snäll grannes trädgård!
1 dl havregryn - välj glutenfria om du inte tål gluten
1 dl mandelmjöl
1 dl riven kokos
1 tsk kardemuma
1 tsk kanel
1/2 dl kokosolja
Ev: 1 msk honung/agave
GÖR SÅHÄR: Sätt ugnen på 175 grader. Skiva äpplena och lägg dem i en form smörjd med kokosolja. Blanda först ihop de torra ingredienserna med kardemumma och kanel. Tillsätt sedan kokosoljan och eventuellt lite sötning. Arbeta ihop till en halvsmulig deg. Fördela pajdegen med fingertopparna över äpplena. Ställ in i ugnen i 15-20 min.
Mmm...så gott det låter! :)
SvaraRaderaÄlskar äpple alla bakverk!
Kram
//Lana
Ja den är supergod :D! Mm jag vet, älskar äpplen!!
RaderaStor kram!
ÄNTLIGEN en äppelpaj utan socker ! Hurra ! Tack <3
SvaraRaderaVad kul att du tycker det! Jag håller med =)!!
RaderaDen blev jättegod! Jag gjorde en variant med lite råsocker o kanel på äpplena (som jag fick från min snälla chefs trädgård) och lite lönnsirap i degen. Med oatley vaniljsås mumsmums!
SvaraRaderaMm låter kanongott! Snälla grannar, vänner och chefer som skänker äpplen är guld :D
Radera