Recept: BANAN- och MANDELGRÄDDE
DU BEHÖVER:
60 gram (drygt 1 dl) mandlar eller mandelmjöl (1 dl)
100 gram banan (1 medelstor banan, utan skal)
1 msk citronsaft, kan bytas mot 1 msk honung/agave
1 krm vaniljpulver
GÖR SÅHÄR:
Om du använder hela mandlar måste de skållas först och sedan torkas ordentligt. Mixa till ett fint mjöl i en kaffekvarn/mixer eller mal dem i mandelkvarn. Om du vill att grädden ska vara helt raw skippar du skållningen och mixar mandlarna direkt. Det blir dock krämigast om du blötlagt mandlarna 8 timmar först. Mixa mandelmjöl, bananen skuren i bitar, citronsaft och vaniljpulver till en slät grädde. Ställ in i kylen (gärna 30 min åtminstone) innan servering.
GÖR SÅHÄR:
Om du använder hela mandlar måste de skållas först och sedan torkas ordentligt. Mixa till ett fint mjöl i en kaffekvarn/mixer eller mal dem i mandelkvarn. Om du vill att grädden ska vara helt raw skippar du skållningen och mixar mandlarna direkt. Det blir dock krämigast om du blötlagt mandlarna 8 timmar först. Mixa mandelmjöl, bananen skuren i bitar, citronsaft och vaniljpulver till en slät grädde. Ställ in i kylen (gärna 30 min åtminstone) innan servering.
Spännande. Måste provas =)
SvaraRaderaJa men gör det! Hoppas det blir bra :)!
RaderaDet här kommer jag definitivt att testa! Nu till helgen till någon smaskig kaka eller paj! :)
SvaraRaderaHoppas du hittar flera roliga recept i denna bok!
Kram kram
//Lana
Vad roligt, hoppas att du blir nöjd! Ja jag har faktiskt hittat lite andra saker i boken som jag vill prova. De dyker nog upp här snart :)!
RaderaKramar
Låter både gott och enkelt! :D
SvaraRaderaKan man byta mandeln mot hasselnötter?
Måste prova banan- och morotskakan med! ;)
Det är det kan jag lova! Jag har faktiskt inte provat men jag ser inte varför det inte skulle gå! Kan hända att det blir en lite annan färg men det gör ju inget. Återkom gärna med resultat om du prövar :)!
Radera