Recept: MOROTS- och BANANRUTOR
12 st rutorDU BEHÖVER:
300 gram morötter (3 medelstora ungefär)
300 gram banan (3 små eller 2 stora)
1 tsk vinäger
75 gram solroskärnor (1,5 dl)
25 gram kokosmjöl (0,5 dl)
1/2 tsk bikarbonat
1 tsk bakpulver
1 msk kanel
GÖR SÅHÄR:
Sätt ugnen på 175 grader. Mosa bananerna med en gaffel till ett mos i en bunke. Riv morötterna fint på ett rivjärn och blanda ihop med bananmoset och vinägern. // Mixa solroskärnor till ett fint mjöl i en kaffekvarn eller mixer. Blanda ihop solroskärnmjöl, kokosmjöl, bikarbonat och kanel i en bunke. Rör sedan ned bananmoset och blanda ihop allt till en kletig och tjock deg. Bred ut smeten i en form eller på en plåt. // Grädda ca 40 min i ugnen, tills den är färdig i mitten.
SERVERINGSFÖRLSAG:
Bre på ett lager mandelgrädde (klicka för recept) och toppa med ca 1 dl riven kokos.
Oj, oj, oj! Vilken kaka! Den måste jag absolut prova! Du är så duktig på att skapa goda och fina maträtter!
SvaraRaderakram kram
//Lana
Ja men gör det! Berätta gärna vad du tycker sen :)
RaderaTack för dina fina ord!!! Stor kram!
Nu har jag gjort den två gånger, så god!
SvaraRaderaJag bytte ut några ingredienser eftersom jag inte hade allt hemma.
Tog rivet äpple ist för vinäger.
Tog 2 dl mandelmjöl ist för solrosfrön och kokosmjöl.
Tog hackad mandel ist riven kokos.
Det blev en favorit, perfekt som efterrätt eller ett lite mellanmål.
.) Kram Eva
Vad kul att du tycker om den! Det låter ju supergott som du gjort den :D!
RaderaStor kram!