Äggersättningar
Recepten är för att ersätta 1 ägg i recept. Om du t.ex. ska ersätta 4 ägg så får du multiplicera receptet med 4.
LINFRÖÄGG
1 msk krossade linfrön
3 msk vatten
GÖR SÅHÄR: Koka ihop de krossade linfröna med vatten i några minuter tills du får en slemmig konsistens. Låt det svalna något och använd istället för ägg i recept.
GÖR SÅHÄR: Koka ihop de krossade linfröna med vatten i några minuter tills du får en slemmig konsistens. Låt det svalna något och använd istället för ägg i recept.
CHIAÄGG
1 msk chiafrön
3 msk vatten
GÖR SÅHÄR: Rör ihop frön och vatten och låt det dra ihop sig en stund - gärna 15 min. Används istället för ett ägg i recept.
GÖR SÅHÄR: Rör ihop frön och vatten och låt det dra ihop sig en stund - gärna 15 min. Används istället för ett ägg i recept.
Glutenfri bakning
HAVREMJÖL
Du kan givetvis köpa färdigt havremjöl om du vill men jag köper oftast enbart hem ekologiska, svenska havregryn som jag helt enkelt mixar till ett fint mjöl. Ibland mixar jag den mängd jag ska ha i bakningen och ibland mixar jag en större mängd och förvarar i en lufttät burk!
Dekoration
HJÄRTKIWIS
Kiwi
Pepparkaksform (blomma)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar