TRANSLATE THE BLOG

Baktips

Äggersättningar

Recepten är för att ersätta 1 ägg i recept. Om du t.ex. ska ersätta 4 ägg så får du multiplicera receptet med 4.

LINFRÖÄGG

1 msk krossade linfrön
3 msk vatten

GÖR SÅHÄR: Koka ihop de krossade linfröna med vatten i några minuter tills du får en slemmig konsistens. Låt det svalna något och använd istället för ägg i recept.

CHIAÄGG

1 msk chiafrön
3 msk vatten

GÖR SÅHÄR: Rör ihop frön och vatten och låt det dra ihop sig en stund - gärna 15 min. Används istället för ett ägg i recept.

Glutenfri bakning

HAVREMJÖL

Du kan givetvis köpa färdigt havremjöl om du vill men jag köper oftast enbart hem ekologiska, svenska havregryn som jag helt enkelt mixar till ett fint mjöl. Ibland mixar jag den mängd jag ska ha i bakningen och ibland mixar jag en större mängd och förvarar i en lufttät burk!

Dekoration

HJÄRTKIWIS

Kiwi
Pepparkaksform (blomma)

GÖR SÅHÄR: Skär kiwin i skivor. Dela skivorna i fyra likadana bitar. Använd pepparkaksformen för att skapa fyra små hjärtan per skiva kiwi. Dekorera bakelser, pajer och tårtor.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Pin it