TRANSLATE THE BLOG

fredag 31 juli 2015

Bovetegröt med äpple och kardemumma

God morgon! Som ni kanske listat ut vid det här laget är jag verkligen en morgongröt-människa. Oftast blir det havregrynsgröt - Rå som stått över natten eller nykokad direkt på morgonen. Ibland blir det bovetegröt men inte lika ofta eftersom det tar lite längre tid att koka. Om du har lite mer tid på morgonen så tycker jag definitivt att du ska prova den här gröten. Bovete är faktiskt inte något sädesslag, trots dess namn, utan det är en ört. Det är lättsmält och snällt för magen samt innehåller rikligt med fosfor, tiamin (vitamin B1) och magnesium. En riktigt hälsobomb säger många, ha en härlig helg nu allihop!


Bovetegröt med Äpple och Kardemumma (2 portioner)

1,5 dl helt bovete
3 dl vatten
1 äpple
2 msk hela linfrön 
1 tsk kardemumma
1/2 tsk salt

GÖR SÅHÄR: Börja med att skölja bovetet i hett vatten och därefter i kallt vatten. Koka upp vatten, bovete och linfrön i en liten kastrull och riv eller tärna äpplet. När det kokat upp tillsätter du äpple, salt och kardemumma. Låt gröten puttra på låg värme i 15-20 minuter. Ät gröten varm som den är eller med lite mandelmjölk och äppelmos.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Pin it