Nu sitter jag i alla fall på bussen från Karlstad till Örebro och äter lite chiapudding. Oskar har varit hemma i drygt en vecka och sedan åker han till Arvidsjaur igen i morgon efter lunch. Han har bott hos mig i Karlstad några dagar men åkte till skolan igår för han hade ett obligatoriskt seminarium. Eftersom vi inte kommer ses på tre veckor efter han åkt passar jag på att åka tillbaks till Örebro redan nu och umgås lite med honom, så får jag skjuta upp pluggandet till helgen och nästa vecka...
Mjölkfri chiapudding med banan och kiwi (1 portion)
1 mogen banan1 dl vatten
2 msk chiafrön
2 msk nötsmör eller tahini (mandelsmör eller jordnötssmör brukar jag ta)
1 kiwi
Ev lite hackade nötter eller frön
GÖR SÅHÄR: Skölj eller skala kiwin och skiva den tunt. Mosa bananen med gaffel (det gör inget om det blir lite klumpar kvar) i en liten skål. Blanda bananmoset med chiafrön, nötsmör och vatten. Om du ska äta puddingen ganska omgående bör du låta den dra ihop sig åtminstone 15 minuter först så att fröna kan absorbera vätskan.
Om du äter ur skål: Toppa chiapuddingen med skivad kiwi och eventuellt lite hackade nötter/frön.
Om du äter ur glasburk: Dekorera insidan av glaset med kiwi och fyll sedan upp med chiapuddingen. Strö eventuellt över lite hackade nötter/frön. Glöm inte sked om du ska ha med dig puddingen!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar