TRANSLATE THE BLOG

fredag 6 mars 2015

Body scrub på kaffesump!

Jag tycker det är extremt tillfredsställande att ta till vara på saker som annars skulle ha åkt i soporna eller komposten. Den här gången är det kaffesumpen som jag tänkte tipsa om hur ni kan återanvända. Oljan i kaffet är återfuktande och koffeinet ska verka åtstramande samt ger energi till huden. På så sätt sägs kaffesump kunna få bristningar och ärr att blekna något. Koffeinet i kaffe sägs även ha en eventuell effekt mot celluliter. Många cellulitprodukter på marknaden idag innehåller faktiskt just koffein. En bodyscrub med kaffesump i är en sedan länge välbeprövad hemmakur för olik typer av problemhy. I mitt fall är det framför allt en acnekänslig hy som är mitt problem men det här skrubben är bra rent generellt som en djup rengöring samt återfuktning. Genom exfolieringen med kaffesump kan du få bort döda hudceller och smuts utan att "rispa" din hud för mycket. Den här skrubben kan användas 1-2 gånger i veckan ungefär.

Den här går lika bra att använda den här enbart i ansiktet som på hela kroppen. Fördelen med kombinationen av kaffesump och olivolja är att den här inte torkar ut huden utan faktiskt tvärtom återfuktar ordentligt. Huden blir verkligen len som en babyrumpa efteråt! Så om du duschat och skrubbat hela kroppen med den här kommer du inte vara i något behov av att smörja in dig. En annan superbra grej med den här är också att det är väldigt ekonomiskt. Ekologisk olivolja är generellt sett mycket billigare än kokosolja, jojobaolja och många andra oljor plus att olivolja är något som de flesta har hemma.


BODY SCRUB PÅ KAFFESUMP

2 delar kaffesump (från ekologiskt kaffe)
1 del olivolja (ekologisk)
 1. Blanda kaffesump och olja i en liten skål eller burk. Om du vill göra en lite större mängd så att du kan spara det som blir över är det bra att använda en burk med lufttätt lock. Jag brukar göra på 1 dl kaffesump och 1/2 dl olja och ha burken ståendes i duschen.
 2. Blöt huden först och applicera sedan skrubben med cirkelformade rörelser. Låt den gärna sitta på någon minut och skölj sedan av med varmt vatten. Ta inte tvål eller så efteråt för då kommer du tvätta bort de härliga oljorna som du precis tillfört till din hud.

2 kommentarer:

 1. Hur förvarar man sumpen och hur länge håller det?:) Eller är tanken att man använder det samma dag?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag har förvarat det i rumstemperatur men har nog använt upp det inom någon vecka när jag gjort detta. Vet inte riktigt hur lång hållbarhet det kan ha.

   Radera

Pin it