TRANSLATE THE BLOG

söndag 19 oktober 2014

Selleri

Den här krispiga grönsaken är rik på Kalium, Kalcium och Magnesium. Den ger dig även C-vitamin, som stärker ditt immunförsvar och maximerar kroppens förmåga att ta upp järn. Den innehåller även naturliga grönsaksfiber, folsyra, kalcium och vitaminerna B6, B1 och B2. 

I Kina används även selleri som medicin-växt på grund av dess blodtryckssänkande förmåga. Grönsaken är dessutom naturligt rik på lutolin och disomin, som sägs reducera risken för demens. Det finns studier i Los Angeles som har gjorts och resultatet visade att intag av selleri kan bidra till att bekämpa alzheimers.

Well, du slipper kanske inte Alzheimer och demens för att du knaprar på en sellerisstjälk då och då - men det är en supergrönsak med massa nyttigheter. Dessutom kan man plantera "rotstjälken" från en stånd med stjälkselleri och några dagar senare börjar nya stjälkar växa upp! Fiffigt, eller hur? Bara att bädda in i lite jord och vattna då och då så sköter den resten själv. Så släng nu inte roten direkt i komposten utan plantera ut den i en kruka och vips så har du ny selleri! 

Jag älskar verkligen selleri men min sambo tål inte smaken. Fast det gör inte mig så mycket alls faktiskt - mer selleri till mig!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Pin it